Scherven plakken

Na de enorme dreun vorige week was het kort dag naar de volgende lastige opponent. Floreant JO11-1. Dit team is geen onbekende van ons. In de JO9 hadden we al eens kennis gemaakt met de kracht van dit team. Recent in de oefenwedstrijd ging het op een (te) warme avond ook al eens mis. Vandaag missen we Boaz en Duuk is bereid gevonden om de 1e helft te keepen. Vince uit de JO11-5 doet dit de 2e helft. Na wat gesteggel is uiteindelijk Martin (zoals altijd) niet te beroerd om de wedstrijd te fluiten.

De JO11-1 begint voortvarend aan de wedstrijd. Na wat bijna kansen en mogelijkheden weet Nathan na een minuut of 7 het net te vinden. Er valt een grote last van de schouders van het team. Zou het dan nu wel eens lukken? De JO11-1 gaat vrolijk door het aanvallen, maar krijgt 3 enorme dompers te verwerken in korte tijd. Als we door soms overmoedigheid iets te gemakkelijk de bal verliezen weten de bezoekers er wel raad mee. Met een onverdiende 1-3 achterstand gaan we naar de 1e time-out. Hier benadrukt de trainer nogmaals het belang van het nakomen van afspraken die we maken, en het uitvoeren van opdrachten zoals we die trainen, en niet zelf andere dingen gaan bedenken.

Het tweede partje gaat eigenlijk niet eens zo slecht maar we kunnen niet voorkomen dat Floreant nog 2 x keer scoort. De ruststand is dan als een bijna onoverbrugbare 1-5. Na de rust kreeg het JO11-1 kaartenhuis weer een zucht wind te verduren. Op soms onnavolgbare wijze geven we 4 doelpunten zo weg. De bezoekers wreven in de handen, want waar ze na 7 minuten achterstonden en dachten een lastige ochtend te krijgen, was het na 45 minuten gewoon 1-9. Dat we in het laatste partje nog 4 doelpunten weggeven is slechts voor de statistieken. Zelf maken we nog een doelpunt na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd.

De 1e scherven lijken te zijn geplakt maar de lijm is nog niet droog. De JO11-1 mag zich zaterdag gaan opmaken voor nog een zware wedstrijd. Daarna lijken de “mindere tegenstanders” zich aan te dienen. Laten we hopen dat de lijm tegen die tijd echt droog is.